Слідкуйте за нами

29-05-2019
      Сьогодні повертаються із небуття народні свята, відроджується багата скарбниця духовних надбань, які надійшли до нас із давнини.
      23 травня бібліотека-філія № 4 на короткий час стала місцем, де запанував неповторний дух жартів та веселих пісень, де парубки силою мірялися, а дівчата красою пишалися.  Де зустрілися будень і свято, робота й розвага, дівоче серце з парубочим. Тобто, говорили про українські вечорниці. 

 

 

 


 


     Народознавчий захід «Етно-паті в українській хаті» був проведений філією в рамках загальносистемного конкурсу «Від джерел народних». 
    Читальна зала бібліотеки перетворилася на справжню українську світлицю, прикрашену вишитими рушниками, іконами, домотканими килимами. Щедрий український стіл, застелений яскравою скатертиною, приємно вразив кожного, хто завітав на свято, різноманіттям страв. Адже тут були –  запашний коровай, вареники в мисках, узвар у полив’яних глечиках, смажені порося та кури, сало з часником, цибулею та огірками.

 

 
    На гостей етновечірки чекало цікаве театралізоване дійство, в якому добра господиня та веселі парубки й дівчата жартували, співали, танцювали, змагалися у дотепності, хто кого перебалакає та краще розкаже скоромовки. Під веселу пісню «Вареники-ліпеники» дівчата робили вареники, змагалися у іграх «Хто швидше заплете косу» та «Хто надкусить бублика без допомоги рук». А хлопці з радістю бешкетували, до дівчат залицялися, жартівливо змагалися. Глядачі теж не сиділи осторонь. Для них молодь підготувала народознавчі загадки «Що воно таке?». Кожен мав змогу зробити оригінальні світлини в етнічній фотозоні.

 

 

 

 

 
    До  проведення заходу долучилися активні користувачі бібліотеки. Свій талант та артистичність проявила в ролі господині майстриня та літератор Ірина Залюбовська. Парубками та дівчатами виступили учні 9-А класу ЗОШ № 8. Музичні номери підготували викладачі дитячої музичної школи № 3 ім. М.М. Колачевського Наталя Царенко та Микола Гаркуша зі своїми учнями. 

 


 

 

 

 


 

 


     Вечорниці наповнили атмосферу заходу веселим сміхом, гарним настроєм та подарували низку приємних несподіванок. Господиня подарувала гостям ляльки-мотанки, а ведучі пригостили запашним короваєм. 
     Ось так, у веселощах та забавах пройшли ці колоритні вечорниці-жартівниці, які справили незабутні та неймовірні враження. Тож усім, хто завітав на наше етно-паті було тепло, весело і смачно.

 

 



 

     Своїм заходом бібліотека в черговий раз продемонструвала, що вона –  територія творчості, завжди відкрита для спілкування, нових ідей та пропозицій, адже у нас цікаво, весело і креативно. 
      Давайте спільно долучатися до відродження прадавніх українських традицій!





Коментарі: Залишити коментар
 
X