Слідкуйте за нами

24-05-2019

 

Щороку вдячні українці вшановують пам'ять Тараса Шевченка, як у день його смерті, так і у травні, у день перепоховання, коли Великий Кобзар знайшов вічний спокій на Чернечій горі.

У 158-у річницю від дня перепоховання Велетня духу, лицаря могутньої творчої сили, чисті зерна великої вдячності на Шевченкову ниву кинули і члени кременчуцького товариства української мови імені Тараса Шевченка.

А цей травневий день ознаменувався ще й ювілейною подією – 30-річчям  Товариства, яке носить ім’я співця волі народної  Т.Шевченка. Його святкування, яке провели працівники відділу читальної зали ЦМБ, відбувалося в актовій залі ВПУ №7.

Народження  та діяльність ТУМ в нашому місті – це як яскравий спалах метеорита, який запалив українською національною ідеєю серця кременчужан-патріотів.   

На адресу ювілярів, всіх тим, хто всі ці роки зміцнював наше українство, докладав зусилля для збереження культури, традиції, рідної мови, звучали сердечні слова вдячності.

 

 Секретар кременчуцької міської Ради  Юрій Гриценко привітав фундаторів товариства та вручив їм листи подяки за вагомі внески в розвиток національної культури, активну громадянську позицію, багаторічну самовіддану працю задля розбудови української держави, пробудження і підняття рівня національної свідомості кременчуцької громади.

Екс-голова товариства Володимир Вусик  розповів про діяльність  ТУМ, яке  всі 30 років свого існування присвятило утвердженню української мови як державної в усіх сферах суспільного життя нашого наддніпрянського міста.

Герой Майдану, теперішній очільник товариства Юрій Мартиновський привітав спілчан, підвів підсумки спільної роботи та запросив молодь до своєї команди.

 

У відповідь запрошені учні ВПУ №7 та учні ПТУ-26 створили флеш-моб з патріотичними полотнами та плакатами, надписи на яких висвітлювали діяльність організації-ювілярів.

 

 В цей день звучали патріотичні вірші кременчуцьких поетів (Ю.Ляха, В.Голуба, Л.Кірєєвої) у виконанні учениць ліцею «Політ» при педагогічному коледжі   Карини і Діани Ожерельєвих, Назара Горпинка, учня Ялинцівської ЗОШ, кременчуцької поетки Ніни Данько (авторський вірш) і пісні,  які супроводжували всі зібрання патріотів на зорі Незалежності, у виконанні соліста ансамблю пісні і танцю «Славутич» Максима Лихмана.

 

 

Фінал був феєричним, із закликом до  збереження рідної мови, віри, традицій та культури нашого народу та  плекання любові до всього українського!

 

 

Коментарі: Залишити коментар
 
X