Слідкуйте за нами

17-05-2019

 

Сьогодні кожен з нас повертається до свого коріння та торкається чогось справжнього! Ми, українці, об’єднані нашими національними оберегами, серед них - українська ВИШИВАНКА. Це - сакральний оберіг, національний одяг, частина української культури.

Саме вишиванка символізує і несе в собі духовне багатство, високу мудрість і традиційний зв’язок багатьох поколінь. І наше завдання все це не розгубити і передати це живе іскристе диво наступним поколінням.

 

 16 травня відділ читальної зали ЦМБ представив етно-виставку «У кожному візерунку дух рідної землі» на вулиці Соборній.

 Перехожі підходили, цікавилися, фотографувалися та ознайомилися з історією полтавської вишивки, про яку розповіла завідуюча відділом науково-освітньої роботи міського краєзнавчого музею Ірина Селезньова.

 

 

 Бібліотекарі відділу читальної зали разом з учнями ПТУ-26 продемонстрували незвичайний фігурний флеш-моб «Українські вишиванки, наче райдуги світанки».

 

Видовище привертало увагу перехожих, адже величезне 32-ох метрове рушникове полотно рухалось під мелодійну українську пісню і створювало собою різноманітні фігури-візерунки. На тлі розгорнутого полотна бібліотекарі проголошували гасла та вислови відомих людей про вишиванку.

 

Коментарі: Залишити коментар
 
X