Слідкуйте за нами

17-05-2019

День Вишиванки - це свято, яке стосується кожного українця. Вже зранку 16 травня можна було побачити, скільки гарно вбраних кременчужан поспішає по своїх справах або гуляє з дітлахами. Тому, відділ абонементу вже традиційно влаштовує вуличне свято, щоб всі мали змогу поринути у світ традицій вишитої краси.

Почали з перегляду кліпів "Спадок” від FILM.UA, які присвячені українській культурі, традиціям, народним звичаям від їх витоків до сучасності. А потім, о 17.00 - всі вийшли на вулицю!

 

 

 День Вишиванки цього року відзначився святом живого етносу з новими майстрами, які представляли свої роботи. Під запальну сучасну українську музику збиралась кременчужани, щоб побачити:

  • Неймовірні роботи Наталі Роми, професійної вишивальниці, яка закінчила Решетильвській ліцей і наразі вирішила пов’язати своє життя саме з вишивкою;
  • Ляльки-мотанки, які створює Кірюхіна Іванка в якості оберегу;
  • Дизайнерські іграшки ручної роботи від Олена Пашковської - чудових ведмедиків Sofy eyes, які на честь свята були вбрані у гарненькі вишиті платтячка;
  • Прикраси з бісеру Аліни Пилипенко, які вражають своєю яскравістю;
  • Неймовірно мякі та приємні іграшки для малечі від Ольги Кривцун;
  • Виставку автентичного одягу, яку зібрала Анна Усович.

 Великі молодці - учні ліцею ім. Макаренко, які робили гарні зачіски усім бажаючим, охоче відповідали на запитання і продемонстрували казковий одяг. Чому казковий? Бо присвячений усім відомому твору "Вечори на хуторі близь Диканьки”. Така краса є доказом тому, що у стінах ліцею діти стають справжніми майстрами та розкривають свої таланти завдяки щирій праці викладачів.

 На майстер-класі від Валерії Кірєєвої головною інтригою стало питання, хто ж отримає футболку з іменною вишивкою у подарунок. Охочих різного віку було так багато - і це добре, бо поки люди виконували завдання, багато цікавого дізналися про українську вишивку. Робили собі фото на згадку і відчували, яку важливу роль виконувала символіка на сорочках. А приз виграв Володимир Старчук, який вже скоро отримає вишуту красу!

Фішкою свята Вишиванки стали дружні "хороводівці” Кременчука, які влаштували феєрію танців перед стінами бібліотеки.

 

 Перехожі з радістю долучалися до українських танців та на собі відчували, яку енергетику випромінюють танцюючі у колі люди.

 

 Багато кременчужан завітали до нашої етно-фото-зони, у якій був відтворений побут української сім’ї та зробили собі фото на згадку. І, звичайно, пили каву у вишиванці, як і годиться тим, хто взяв участь у нашій акції: "Приходь по книгу в вишиванці - отримай каву в філіжанці”.

Свято вдалося на славу!

 

Коментарі: Залишити коментар
 
X