Слідкуйте за нами

15-05-2019

13 травня в відділі абонементу ЦМБ відбулася історична година  "Крим. 1944-й. Втрачена Батьківщина”, присвячений сумній даті.  75 років тому в травневі дні, а саме 18 — 20 травня 1944 року відбулася трагічна подія — депортація цілого народу, кримських татар, з рідних земель. У результаті етнічної чистки за наказом Йосипа Сталіна було депортовано більше 200 тис кримських татар у віддалені регіони Радянського Союзу. Навіть згадку про такий народ в переписах велено було забути.

 Кримські татари у 1944 році втратили разом із Батьківщиною мрії, любов, зрештою затишок, будинки, сімейні реліквії та багато іншого, що робить життя людини Життям. Це дуже велика і болюча тема.

 І захід вийшов дуже емоційний, насичений інформацією та відео — уривками з фільму "Хайтарма” режисера стрічки Ахтема Сеїтаблаєва та виступу Джамали на Євробаченні 2016 року з піснею "1944”.

 

На зустріч були запрошені старшокласники та вчителі ліцею № 11 "Гарант”.

Цей захід — другий із  спільних з Кременчуцьким міським центром Соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді заходів, покликаних популяризувати історико - культурну спадщину півострова Крим, зокрема, його корінних народів. 

 

 Активну участь у проведенні узяла представник міського центру Самчішина Тетяна Миколаївна. 

Коментарі: Залишити коментар
 
X