Слідкуйте за нами

13-05-2019
     Птахи – наші друзі, наші помічники. Вони прикрашають нашу землю, наше життя. Важко уявити собі весну без шпаків, море без чайок, гай без солов’я. Яке ж то українське село без лелек і лелечих гнізд?
     У природі все влаштовано дуже мудро, і пернаті є її невід’ємною частиною, прикрашають її і допомагають підтримувати баланс.
     11 травня 2019 року в бібліотеці-філії №2 ЦБС для дорослих для учнівської молоді ЗОШ №18 проведена бесіда біля книжкової виставки «Пташиний світ рідного краю». Присвячений захід Міжнародному дню мігруючих птахів.

 

 


     Бібліотекар юнацького відділу наголосила на тому, що людська діяльність завдає значної загрози мігруючим птахам: це і знищення заболочених територій у результаті їх використання для потреб сільського господарства, полювання уздовж маршрутів міграції, вітряки, високі споруди.

 

 


     Щороку велика кількість мігруючих птахів перетинає моря, океани, гори та пустелі під час мандрівок на рідну землю. Охороняючи їх, ми робимо внесок у збереження біорізноманіття.  Основне завдання для нас є захист як самих пернатих так і збереження місць концентрації птахів. Потреба життя в гармонії з природою - європейський вибір українців. 



Коментарі: Залишити коментар
 
X