Слідкуйте за нами

08-05-2019
     До Всесвітнього дня вишиванки відділ читальної зали ЦМБ для дорослих розгорнув етно-виставку «У кожному візерунку – дух рідної землі».

 


    У давнину українці виражали себе завдяки вишитими на сорочці візерунками. Сьогодні таке традиційне українське вбрання є надзвичайно популярним. Мабуть серед нас немає зараз того, хто не мав би хоча б одну вишиванку вдома. Це і елемент стилю, і те, що об’єднує нас, українців, та вирізняє з-поміж інших націй, а також і оберіг, що захищає від злих сил, як здавна вірували в Україні.
    Тематична література експозиції знайомить відвідувачів з походженням, історією та видами національної вишивки. Експонати, представлені на ній, демонструють саме нашу полтавську вишивку. Для неї була характерною вишивка білими нитками по білій тканині. Значно рідше вишивали сірими або ж червоними нитками. Візерунки обшивали чорними або ж кольоровими смугами.
    Доповнювали  перегляд нові чудові роботи нашої місцевої майстрині з художньої вишивки Г.В. Вєрьовкіної.

 

 


    Відзначаючи свято, ми вкотре стверджуємо, що символ нації – вишиванка – завжди була є і буде необхідним оберегом міцності української держави.
   Запрошуємо всіх читачів та гостей міста відвідати книжкову виставку. З радістю чекаємо на Вас!

 

 



Коментарі: Залишити коментар
 
X