Слідкуйте за нами

26-04-2019
     ”Мандруючи часом і простором”
      Під такою назвою у відділі абонементу ЦМБ організована виставка однієї незвичайної книги, яка має назву "Історія України від діда Свирида". 

 


      Чому незвичайної? 
      Бо історія України подана в ній не мовою підручника, а від імені такого собі сільського аналітика діда Свирида, який із гумором, і в той же час, із великим знанням справи розповідає нам історію нашої КРАЇНИ. 
      Маємо вже два томи цього видання. 
      Наприкінці 2015 року був виданий перший том книги.

 

В ній, у гумористичному викладі, представлена українська історія від появи перших людей до 1036 року. У травні 2017 року побачила світ книга друга.

 

В цьому томі охоплено період розвитку нашої держави від середини ХІ століття до кінця XIV століття. Автор, який скромно стоїть за жартівливим псевдонімом, планує видати загалом п’ять томів. Книги вийшли в київському видавництві Сілаєва О.В.
      Надзвичайна майстерність автора полягає у тому, щоб матеріали, які містять  документи і факти, донести до читача у легкій, жартівливій формі, не допускаючи  при цьому історичних неточностей і перекручувань.  За  дотепними жартами прослідковуються глибокі знання,  всебічна обізнаність у політичній та економічній ситуації в державі, в  світовій історії, дипломатії та юриспруденції. Автор уміло використовує терміни і вислови, що побутують у сучасній українській мові, чим робить історію ближчою і цікавішою.  
Свирид Опанасович оживляє своїх героїв, осучаснює їх настільки, що виникає відчуття, ніби спілкуєшся з ними десь у соціальних мережах. 
     «Історія України від діда Свирида»– це насамперед бажання розтлумачити зацікавленим легкою і доступною мовою, у жартівливому стилі складні історичні процеси, які мали місце на території нинішньої України, допомогти зрозуміти, звідки корені тих чи інших явищ і систем у сьогоднішньому житті суспільства.
      Самого діда Свирида (Опанасовича) знає обмежене коло його друзів. Він – відомий блогер, що з 2014-го року майже щоденно дописує в мережі Facebook, пропонуючи читачам ретельно підібрані і влучні аналітичні матеріали про міжнародну ситуацію у зв’язку з подіями в Україні. За чутками, під таким псевдонімом  публікує свої дописи Іван Довганич (1971 р.н.) - український журналіст, дипломат (Надзвичайний і Повноважний Посол України), письменник та волонтер.
     "Історія України від діда Свирида”- книга істинно народна. Дідусь пише так, щоб читати історію України було не лише пізнавально, але цікаво і весело. А люди, і дорослі і малі,  і  молодь, якій притаманно все заперечувати, читають її запоєм, не відриваючись. 
      Рекомендуємо й ми.

Коментарі: Залишити коментар
 
X