Слідкуйте за нами

09-04-2019
  На ознаменування 25-річчя встановлення дипломатичних відносин між Україною і Китаєм, 2019 рік оголошено роком Китаю в Україні.
  До цієї дати відділ читальної зали ЦМБ підготував  для учнів ЗОШ № 20  кінотусовку «У світі китайських дорам».

 


  Метою заходу було знайомство з культурою Піднебесної та збагачення новими знаннями й враженнями від перегляду дорами.
  Ведуча заходу, бібліотекар, ознайомила присутніх з історією, культурою та деякими цікавими фактами про Китай і передала слово художниці Оксані Бойко, яка презентувала виставку своїх робіт, присвячених східній тематиці.  Про свої картини художниця розповідала з великою любов’ю, адже в кожну з них вона вклала частину своєї душі, своє бачення світу, кожна з робіт передаєособливий настрій. У творчому доробку майстрині виділяється своєю оригінальністю техніка сумі-е, яку і представила художниця у своєму захоплюючому майстер-класі. Деякі  свої роботи вона подарувала нам і нашим гостям.

 

 

 

 


  Відкриттям для багатьох стало знайомство з дорамами – телесеріалами, які виникли на японському телебаченні, але набули поширення і популярності також і в Китаї. Учні із цікавістю поринули у самобутній світ китайського мистецтва кіно, переглянувши скорочений варіант одного із популярних китайських 33-серійних дорам «Ти моє сонце».

 


  Захід став так званою віртуальною мандрівкою, яка ніби зблизила такі далекі країни, адже мистецтво, як відомо, єднає усіх своєю надзвичайною таємничою силою. 

 

 

  
Коментарі: Залишити коментар
 
X