Слідкуйте за нами

28-03-2019
  До розвитку кулінарного мистецтва долучались не лише знавці куховарства, а й письменники. І серед них чинне місце належить Миколі Гоголю, 210 років якому відзначається 1 квітня 2019 року.
  На виставці «Гоголь-гурман і кулінар», яка експонується в бібліотеці-філії №2 ЦБС для дорослих, проаналізовані кулінарні пристрасті письменника, розкрита культура гоголівських персонажів, запропоновані рецепти з української старовинної кухні. Для Гоголя національна кухня – невід`ємний компонент культури українців нарівні з мовою, книгами, театром. Якщо перечитати твори письменника в новому, неочікуваному ракурсі, перераховуючи кількість випитих напоїв та з`їдених страв, то відкриємо «кулінарний репертуар», геніально приготований Миколою Васильовичем.

 

 


  Це і рецепт галушок з твору «Ніч перед Різдвом», запечена індичка з твору «Іван Федорович Шпонька і його тітонька», вареники з вишнями зі «Старосвітських поміщиків», смажене порося з «Сорочинського ярмарку», кисіль з ягід з «Сорочинського ярмарку». Ці старовинні рецепти та твори геніального письменника можна побачити і перечитати в книгозбірні. Виставка доповнена предметами інсталяції: варениками та млинцями з солоного тіста, предметами спадщини побутової культури України.

 


  Микола Гоголь у своїх творах та особистому житті багаторазово підтверджував вислів Сергія Аксакова «Якби доля не зробила Гоголя великим письменником, то він би був неодмінно артистом-кухарем».

 


  Запрошуємо всіх бажаючих ознайомитись з кулінарною гранню таланту безсмертного письменника.



Коментарі: Залишити коментар
 
X