Слідкуйте за нами

15-03-2019

14 березня у відділі абонементу ЦМБ відбулася справжня подорож у часі задля того, аби дізнатися про традиції та свята рідного Кременчука.  Дізнатися, чим живе місто та зануритись у атмосферу смачних спогадів змогли присутні на зустрічі з керівницею Кременчуцького краєзнавчого музею Аллою Павлівною Гайшинською.

 Спочатку гості перенеслися на «Свято щучого хвоста», де змогли прийняти участь в благодійному аукціоні. Обрали найбільшу рибину, яка могла бути щукою, чи майже нею. І всім містом зібрані гроші дарували лікарні.

А далі весна… Свято «Кремінця і Веселинки» збирало учнів Олександрівського реального училища та учениць Маріїнської жіночої гімназії. Серед первачків обирали хлопчика і дівчинку, які на цілий рік стануть головними «символами» міста.

Як же без перерви на «смачненьке»? Зайшли до магазину Зейптів, які влаштовували «Гешмакфести». Виносили смачну їжу, якою пригощали усіх кременчужан. І, не забули про свято хліба, бо саме у нас робили найкраще борошно! Не обійшлося і без «Свята чумацького воза», де збиралися мужні чоловіки, бралися за руки і зверталися до неба, благаючі про легку дорогу і таку ж долю.

 Щоб підтримати цю традицію, гості також утворили круг і побажали рідному місту миру та процвітання!

 Захід закінчився,а кременчужани все не розходилися, ділилися враженнями, обговорювали почуте і розпитували Аллу Павлівну про історичні факти з життя міста.

 Це була лише перша частина, попереду ще цікаві музейні історії, тому слідкуйте за анонсами! 

Коментарі: Залишити коментар
 
X