Слідкуйте за нами

06-03-2019
   4 березня у відділі абонементу ЦМБ відбулася презентація книги "Новоросія Incognita: Кременчук 1764-1796 рр. (матеріали з історії регіональної столиці)" доктора історичних наук, провідного наукового співробітника відділу української історіографії Інституту історії України НАНУ Дмитра Вирського.  Книга видана в Києві, в 2019 році, в видавництві  Інституту історії України НАНУ.

 

 


   Дмитро Станіславович наш давній знайомий і як користувач бібліотеки, і як автор книг. Народився і працював в Кременчуці.
  В його доробку Історичні праці, документи, монографії, статті, рецензії, нариси. Дмитро Вирський — науковець, його спеціалізація - дослідження проблем української історіографії та ранньомодерної історії України. 

 

 

 


   Він автор численних праць з історії України та Кременчука. Його книги цікаві і науковцям, і всім, хто хоче дізнатися більше про історію свого краю.
  Нова робота є продовженням книги Вирський Д. «Українне місто»: Кременчук від заснування до 1764 р. — К.: Вид. дім «Києво-Могилянська академія», 2004. — 436 с. 

 

 


    На презентацію прийшло багато зацікавлених книгою та історією міста. 

 


   Автор розповів, як працювалося над книгою, чому вона має таку назву, чому важливо знати свою історію. І, звичайно ж, про саму книгу: які матеріали, документи туди увійшли, що відбувалося в цей період і чому. Поділився  цікавими подіями в житті містян того часу. 

 

 

 


   Екземпляр книги автор подарував бібліотеці. Через деякий час вона буде доступна для користувачів. 
   Тож, запрошуємо. Книга й справді цікава.



Коментарі: Залишити коментар
 
X