Слідкуйте за нами

25-02-2019

2019 рік оголошений роком Китаю в України. Цьогоріч наші країни відзначають 25 років встановлення дипломатичних відносин і виходять на новий стратегічний рівень взаємодії.

Бібліотекарі юнацького відділу ЦМБ також  не могли не звернути увагу своїх відвідувачів на цю цікаву та різнопланову країну.

  Про неї можна  знайти безліч цікавого, а той факт, що майже половина всіх найважливіших винаходів, на яких грунтується життя  сучасного суспільства, прийшла до нас із Стародавнього Китаю, їх вразив, і вони вирішили поділитися цим зі своїми користувачами, створивши виставку-респект «Винаходи з Піднебесної». Створена вона у вигляді невеликих загадок, відповідями на які і є  одні з основних та значимих винаходів, подарованих людству цією кмітливою нацією.

 

 

 Перевірити чи правильно ви здогадалися, ви зможете детально роздивившися на аналоги тих винаходів, якими ми користуємося в наш час.

 

 А дізнатися більше ви зможете з літератури, представленій на відповідній поличці.

 До речі, у підібраних на виставку книгах ви зможете дізнатися набагато більше і про винаходи ( ми зупинилися лише на декількох),і про культуру та історію цієї чудової країни з поетичною назвою Піднебесна.

 

 

 А також у вас є можливість  насолодитися прекрасними акварелями  давньої подруги юнацького відділу та талановитої художниці Тетяни Матюхи, зроблених у техниці китайського живопису.

Коментарі: Залишити коментар
 
X