Слідкуйте за нами

25-02-2019
   25 лютого в ліцеї №11 для учнів 9-х класів працівники відділу абонементу ЦМБ провели захід "Знавець людської душі”, присвячений  160-річчю від дня народження видатного єврейського письменника Шолом-Алейхема.  
   Ми з повним правом можемо називати Шолом-Алейхема саме українським єврейським письменником, адже він народився і прожив більшу частину свого життя в Україні, описував українські пейзажі, вводив українські персонажі, використовував фольклор.

 

   Учні дізналися про сповнену різних перипетій біографію письменника,   його творчість, відзначену любов'ю до "маленької” людини, що змальовувалась автором в ореолі щирого співчуття та сумного гумору. 

 


   Шолом-Алейхем дуже любив українську культуру, шанував творчість Тараса Шевченка, його "Катерину”, міг заспівати його пісні. 
   Описуючи життя євреїв того часу, попри всі негаразди він вірив в зерно людяності та покладав надії на майбутнє. 
   Розповіді бібліотекарів були доповнені відео про біографію та творчість письменника, уривками з мюзиклу "Скрипаль на даху” та трейлером  українського фільму "Мир вашому дому”, поставленими за повістями Шолом-Алейхема  "Тев'є — молочар”. 

 

 

   Бував письменник і в Кременчуці.
   Шолом-Алейхем відкритий для всіх людей. Його талант щирий і оптимістичний, вселяє в серце надію і попри весь трагізм буття утверджує віру в людину. 
   Читаймо і ми і пізнаваймо світ, яким його відтворив класик єврейської літератури, наш співвітчизник Шолом-Алейхем: мир вам!



Коментарі: Залишити коментар
 
X