Слідкуйте за нами

21-02-2019

 

Усі чули вислів «У бібліотеці має бути тиша…». Так, але не сьогодні, адже  20 лютого 2019 року в бібліотеці-філії №2 ЦБС для дорослих відбулася гра-конкурс знавців української мови «Крізь зболений час і духовні руїни вертайся, наша мово, в Україну».

       

 В заході прийняли участь учні КНВК № 25. Свято мови пройшло гучно, весело, а головне – «мовно». У мовних конкурсах взяли участь дві команди. Школярі демонстрували знання з української мови, пригадуючи правила, позмагатися у кмітливості допомагали загадки-шаради.

      

 Зацікавлення у дітей викликав «Мовний кросворд», в якому для розв`язання потрібно було до поданих іменників дібрати синоніми..

                                                

 А далі учні продовжували називати прислів`я, дописували вірші, відкинувши зайві слова. Ознайомлення з цікавинками про українську мову не змусило дітей нудьгувати.

      

 Відбувся конкурс  і на краще читання поетичного твору про мову. В кінці заходу були запитання з української літератури – її славного минулого і яскравого сьогодення.

       Найкращими знавцями у грі-конкурсі стали: Шадура Анастасія, Ко-чергін Єгор, Кас`яненко Єва , за що і отримали призи від бібліотеки – книги та календар на 2019 рік.

      Зібравшись на свято мови, діти показали, чого навчилися і, водночас, збагатили знання з рідної мови.

Коментарі: Залишити коментар
 
X