Слідкуйте за нами

14-02-2019
      До Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 30-ти річчя виведення військ із Афганістану, 12 лютого 2019 року у бібліотеці-філії № 2 була проведена героїко-патріотична година «Зустріч поколінь», під час якої слухачі військового ліцею з підсиленою фізичною підготовкою, учні ЗОШ № 18,  а також юнаки, які знаходяться під піклуванням працівників районних  відділів державної установи «Центр пробації» в Полтавській області, зустрічалися  з воїнами-інтернаціоналістами, які виконували свій інтернаціональний обов’язок в Афганістані.

 

 


  Учасники заходу з цікавістю прослухали розповіді ветеранів афганської війни Курятника В.О., Шкаріна Б.В., Пісні І.В., Святського В.М. про історичні події тих страшних років,  вшанували пам’ять тих, хто поліг в Афганських ущелинах, схиливши голови у скорботній хвилині мовчання. 

 

 

 
   Зміст заходу надав присутнім можливість ознайомитися з маштабами складних і неоднозначних подій в Афганістані, переглянувши документальні відеофрагменти про афганську війну у фільмі «Афганістан живе в моїй душі і чується безсонними ночами…».

 

 


 Афганська кампанія залишила невиліковну рану в душах та серцях кременчужан, які втратили друзів, синів чи батьків, що пройшли вогненними гірськими стежками і не повернулися додому.  Про кожного з них нагадує  Алея героїв та Меморіал воїнам-афганцям, що є нагородою,  заробленою ними за проявлену мужність і героїзм – право бути поховани-ми на рідній землі. Імена і портрети кременчужан, які виконали свій інтернаціональний обов`язок, - зміст відеофільму «Розмова з портретом» як  відлуння афганської війни, що тривожить і ще довго тривожитиме серця і розум людей питаннями, на які й досі немає переконливих і чес-них відповідей. 

 


     До програми заходу долучилися слухачі ліцею з програмою «Афганістан - то біль і смуток, чиєсь обірване життя». Присутні  мали змогу послухати вірші і пісні про героїчні подвиги тих, хто пройшов жорстокі випробування на чужій війні, а також оглянути  книжки і фотоматеріали  про афганську війну, які яскраво і  особливо зворушливо  доповнювали інтер`єр сімейної вітальні.

 


 Музичні твори, які прозвучали у виконанні учнів і вчителів музичної школи № 1, підтримали урочистість настрою заходу і підсилили його ва-жливість для усвідомлення цієї сторінки в історії нашої країни. Присутні насолодилися звуками скрипки під час звучання п`єси М. Скорика «Мелодія», прослухали професійно виконану «Вечірню серенаду» Ф. Шубе-рта на трубі, а також ніжну п`єсу О. Спичука «Весна» на домрі, під аком-панемент гітари, а наостанок, відчули захоплення від пісні «Вільний птах»  у  чарівному виконанні Гапеєвої Е..

 

 


 Пам'ять про складні і неоднозначні події в Афганістані  завжди зали-шиться в пам'яті українського народу та буде прикладом для молодого покоління про тих, хто пережив ту жорстоку війну, і тих, хто недожив, недоспівав, недокохав… 



Коментарі: Залишити коментар
 
X