Слідкуйте за нами

14-02-2019

 

       З нагоди  Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 30-ти річчя виведення військ з Афганістану 12 лютого у сімейній вітальні бібліотеки-філії № 2 було розгорнуто  виставку-експозицію «Не згасне пам’яті свіча».

      Експонати виставки присвячені колишнім військовим, які пройшли дорогами  Афганістану і навіки залишили пам`ять про чужу і жорстоку війну. Але їх пам’ять про Афганістан - це пам’ять і про мужність воїнів, про вірність солдатській дружбі, про  взаємовиручку і взаємодопомогу.

       На окремій поличці, «Афганістан у житті наших земляків», розміщена  фотоінформація про кременчужан,  безпосередніх учасників і очевидців афганської війни.

       Серед експонатів експозиції є особисті речі і атрибути військових днів в Афгані одного з ветеранів-афганців, Стегаря В.В., як нагадування, що наш священний борг -  підтримувати багаторічну традицію пам`ятати про бойові подвиги кращих синів і дочок, які сповна виконали свій військовий обов`язок.

      

 За останній час бібліотека поповнилася новими книжками про події тих буремних років, і всі бажаючі дізнатися подробиці афганських подій мали змогу обрати цікавий для себе  документ на  книжковій виставці  «Афганістан: подвиг, біль і пам`ять».

 

      

 

Не забудуть кременчужани про особистий внесок організатора і багаторічного керівника спілки ветеранів війни в Афганістані «Бойове братство» Фещенка О.В., в  здійснення бажання кременчужан увіковічити пам`ять про мужність воїнів, яка викарбовувалась на дорогах війни.  За його ініціативи та при сприянні Почесного громадянина міста Кременчука Матицина В.М.,  29.09.2004 р. було відкрито меморіал «На Афганской тропе 1979-1989 рр.»  у Парку воїнів-інтернаціоналістів.

 Про цю знаменну подію для нашого міста, представленою фотодокументами,  в експозиції теж  відведене окреме місце.   

 

      Колектив бібліотеки-філії № 2 дуже вдячний всім,  хто допоміг організувати виставки-інсталяції, люб`язно надавши  фото з особистих архівів. Особлива подяка  ветерану афганської війни, прапорщику медичної служби Колеснику О.Г., світлини якого складають окрему частину експозиції.   

Коментарі: Залишити коментар
 
X