Слідкуйте за нами

20-12-2018
        Українці з давніх часів вважали Миколая своїм святим. Багато церков побудовано на його честь. Усі рибалки та моряки вважають святого Миколая своїм покровителем. А діти з нетерпінням чекають свята Миколая, бо знають, що в ніч на 19 грудня обов`язково знайдуть під подушечою подарунок від нього. 

 

 

        Це свято пов`язане з приємними сюрпризами, надіями на чарівне виконання бажань, вірою, що все загадане здійсниться не тільки для дітей, але і для дорослих. Тому з надією на одержання приємних  вражень саме 19 грудня,  зібралися жителі мікрорайону № 10 у сімейній вітальні бібліотеки-філії № 2 на концертно-розважальну програму «Миколай, Миколай, ти у гості завітай!».

 

      Про зимовий  цикл календарних  свят, який починається 4 грудня, коли відзначається Введення в храм Пресвятої Богородиці, розповіла бібліотекар книгозбірні, підкресливши, що народні традиції, звичаї, свята – це його життєдайне джерело. І наше бажання дізнатися більше про давні традиції і обряди святкувань – змога краще пізнати душу народу, його сподівань і  устремлінь. 

 

       Саме такими словами розпочала  свій виступ Макайда Г.М.,  якій працівник бібліотеки передала роль ведучої  для продовження заходу. 
      А потім на свято завітав… Святий Миколай! Костюм, атрибути, густий тембр голоса  артиста створювали дійсно святкову атмосферу, а напівжартівливі побажання  щастя, здоров`я та добробуту додали присутнім позитивного настрою.

 

 

       А коли ведуча поцікавилася, чи є у нього подарунки для присутніх, Святий Миколай відповів: «Подарунки у мене поетичні та музичні, а по-дарують їх  артисти-аматори, студенти факультету філософії та пси-хології Університету ІІІ віку. Ось тобі репертуар, розпочинай!»

 

     Програма, багатоманітна, різнобарвна, складалася як  із колективних номерів (виступ вокального ансамблю «Чарівниці» з піснями «Явір і калина» і «Хризантема»), так і  з сольних виступів (власні пісні «Новогодняя сказка» і «Хризантема» у виконанні А. Лєбєдєвої). Артисти виступали з гумористичними монологами («Свекреща» у виконанні Ф. Коляденко та  «Зустріч Нового року» у виконанні Л. Пачковської), з українським гумором (у виконанні Л. Білик) та з інтермедією «Червона шапочка». В репертуарі артистів був також танок «Гостя зі Сходу» у виконанні О. Набокової.

 

 

     Всі номера були виконані так майстерно, що не вірилося, що перед глядачами виступали аматори. А якщо  прийняти до уваги вік артистів, які відносяться до групи людей похилого віку, можна тільки порадіти за цих жінок, які, перебуваючи на пенсії, знаходять задоволення від улюблених  занять і приносять відраду для душ і сердець тих, хто приходить на їх концерти.

 

 

 

      Концертна програма закінчилася благословінням Миколая присутніх  на добрі справи, на правду і сумління та Боже терпіння, а також побажаннями миру нашій Україні.   

 

 

 

 

 

 

 

 

Коментарі: Залишити коментар
 
X