Слідкуйте за нами

17-12-2018
   14 грудня – День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, людей, які ціною свого життя і здоров’я змогли здолати страшну трагедію 20 століття. До цієї дати відділ читальноїї зали ЦМБ представив виставку-вшанування «Чорнобильська трагедія- біль України».  
   Виставка інстальована хронологічною панорамою тих подій, галереєю фотопортретів перших ліквідаторів аварії, 3D зображенням першого дня катастрофи, та Книгою Пам’яті постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи в Кременчуці та Кременчуцького району.

 

   Чорнобильська аварія стала найбільшою катастрофою за всю історію ядерної енергетики, яка спричинила непоправні екологічні та соціальні наслідки.
   Ця біда торкнулася сотень тисяч українців – ліквідаторів, переселенців, дітей та дорослих. Масштаби тієї катастрофи могли б бути значно більшими, якби не самовідданість та мужність тисяч ліквідаторів наслідків аварії. Свій найвищий синівський обов’язок перед рідною землею і перед рідним народом вони виконали з честю, зупинили розповсюдження катастрофи, унеможливили її переростання у глобальний винищувальний смерч для всієї України, інших народів. 
   Ми не маємо права забувати про самопожертву ліквідаторів аварії на ЧАЕС, які пройшли через усі кола ядерного пекла. Багато з цих людей не дожили до теперішніх днів, задля збереження життя і здоров’я майбутніх поколінь.



Коментарі: Залишити коментар
 
X