Слідкуйте за нами

11-12-2018

Щороку, 10 грудня святкують Міжнародний день прав людини. Це свято засноване 4 грудня 1950 р. на засіданні Генеральної Асамблеї ООН. Двома роками раніше ООН ухвалила Загальну декларацію прав людини, яка стала першим міжнародним документом, у якому чітко сформульовані положення про права людини.

 

11 грудня фахівці бібліотеки-філії № 3 спільно зі спеціалістом Кременчуцького міського центру надання безоплатної вторинної правової допомоги  Терещенко С.О. провели правовий коллаж «Право – мистецтво добра і справедливості»  для учнів РЦПТО № 1.

 Учасникам заходу було цікаво і корисно довідатись про свої права, обов’язки та відповідальність за вчинення неправомірних дій  згідно чинного законодавства України, адже дуже часто наші повсякденні вчинки мають правові наслідки. Життєві приклади, конкретні ситуації, які розглядалися під час зустрічі змусили замислитись учнів над необхідністю знати закони нашої країни та вміти їх застосовувати. Також було обговорено питання толерантності у підлітковому середовищі та проблеми булінгу.

 Позакінченню заходу був проведений огляд книжкової виставки «Правові знання – веління часу», яка інформує користувачів бібліотеки про нові законодавчі акти, знайомить з літературою на юридичну тематику.

 

 

 

Коментарі: Залишити коментар
 
X