Слідкуйте за нами

10-12-2018
    6 грудня Україна відзначила День Збройних сил. А зустріч, що відбулася цього дня в юнацькому відділі ЦМБ була  присвячена людям не менш важливої професії, покликання яких допомагати людям і які  несуть  службу кожного дня, 24 години на добу. Працюють вони під девізом «Служити і захищати». Вони – офіцери патрульної поліції. Цього дня до нас завітали: Ярослава Крамаренко, Максим Оченаш та Олена Власенко – офіцери групи зв’язків з громадскістю батальону Управління патрульної поліції в м.Кременчук Департаменту патрульної поліції. 

 

 

 

 

   На початку зустрічі Ярослава Крамаренко коротко розповіла про історію створення патрульної поліції в Кременчуці та запросила присутніх переглянути декілька відеороликів про роботу патрульної поліції.
   А  далі зустріч проходила у формі «живої бібліотеки».
   Коротка довідка: У «живій бібліотеці» «книжки» - патрульні поліцейські. «Читачі» шляхом запитань намагаються дослідити свою книгу. «Читати» книги можна групами або «тет-а-тет» . Для читання в групах учасники діляться на групи до 10 осіб, кожних 10-15 хв, після сигналу ведучого, учасники переходять до інших «книжок» доти, поки всі групи не поспілкуються з усіма книжками.
   В нашому випадку група учнів ПТУ№26 була  поділена  на 2 групи. Кожен із запрошених поліцейських у формі запитань учнів своєї групи та відповідей на них ознайомив присутніх із обов’язками поліцейських та правилами поведінки неповнолітніх у громадських місцям. У жвавій розмові, яка іноді переходила в дискусію юнаки та дівчата розбиралися в ситуаціях, пов’язаних із палінням, вживанням спиртних напоїв, носінням холодної зброї, газових балончиків та багато інших ситуацій, пов’язаних із спілкуванням з патрульною поліцією, іноді навіть із власного життя.

 

 

 

 

 

  Але найбільше задоволення у присутніх викликало знайомство із спорядженням та спецзасобами поліцейського. Кожному хотілося потримати кийок, кайданки та приміряти бронежилет. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   Ну і звичайно ж сфотографуватися на пам’ять із поліцейськими, особливо якщо це такі чарівні дівчати, як наші запрошені гості. 

 

 

  Присутні  мали змогу під час живого спілкування та з допомогою книжкової виставки якомога більше дізнатися про професію поліцейського, їх права та обов’язки і можливо в майбутньому хтось із них захоче також поставити собі на меті допомагати людям.  

 

 

 

 

 

 



Коментарі: Залишити коментар
 
X