Слідкуйте за нами

06-12-2018
    Тільки осмисливши минуле, пізнавши витоки своєї культури та історії, можна краще зрозуміти сьогодення й уявити майбутнє. Розгорнувши книжку Ірини Ігнатенко «Етнологія для народу», ви поринете в дивовижний світ української минувшини: звичаї й обряди, свята та традиції, розповіді про сімейну й трудову обрядовість у різних куточках України. Деякі з цих традицій живуть лише на сторінках книг, інші міцно увійшли в наше життя.
     















     Макс Кідрук «Зазирни у мої сни».

    На що здатний батько заради порятунку сина, якого поглинає примара, котра оселилася у снах. Мирону Белінському доведеться шукати відповідь на це запитання самому: ніхто не здогадується про те, що відбувається з маленьким Тео. Мирон відмовиться від кар’єри, знехтує порадами лікарів і навіть дозволить ученим зазирнути в мозок сина. Та чи допоможе це здолати силу, яка заволоділа думками Тео? Силу, яка поза життям і смертю, поза добром і злом? І чи не занадто високою буде ціна?  
   












    «Теплі історії про дива, коханих і рідних».
    У цій  книжці зібрані короткі ліричні оповідання різних авторів, об’єднані теплим настроєм, затишком і позитивом. 
   Автори розповідають про найрізноманітніші дива у житті їхніх персонажів, як то диво пізнання Бога чи диво дружби бізнес-леді з бідним хлопчиком, що збирає пляшки біля смітників; про диво кохання з першого погляду; про зцілення серця домашнім затишком, ковтком пахучої кави або прогулянкою улюбленим містом; про найрідніших на світі людей і про те, як бути щасливим.
     












    Сергій Оксеник «Вбивство п’яної піонерки».
    Це сповнений іронії детективний роман, в якому розслідування ведуть паралельно дорослі і діти.
   Несподівано тихе село Варварка стає центром загадкових подій, сплетених у кримінальний клубок, який доведеться розплутувати героям книги.
    А ще це свого роду квиток на 3D-фільм про життя кінця 1950-х, густо насичений запахами, звуками, плюскотом ріки, шурхотом босих ніг по річковому піску. Так ніби відкривається вікно в далеке минуле ( для молодого читача – в минуле батьків і дідусів), а звідти – запахи дитинства, смажених бичків, печеної картоплі, розпеченого пилу, зелених сусідських яблук.
     










    Деніел Кіз «П’ята Саллі» - новий роман від автора світових бестселерів «Квіти для Елджернона» і «Таємнича історія Біллі Міллігана».
   Ця книжка ґрунтується на спостереженнях автора за багатьма реальними випадками психічного розладу множинної особистості.
   Саллі Портер знайшли непритомною на березі океану. Виявляється, дівчина намагалася покінчити з собою, а троє молодиків, які витягли її з води, хотіли зґвалтувати…
    Саллі опинилася в лікарні, але вона нічого не пам’ятає і переконана: самогубство намагалася вчинити не вона, а хтось інший – дивний і навіжений, що закрався в її свідомість та керує нею. Лікар Роджер Еш береться допомогти дівчині. Він дізнається, що в голові у Саллі живуть ще чотири особистості…
             



Коментарі: Залишити коментар
 
X