Слідкуйте за нами

23-11-2018

Голод… Це страшне слово повертає нас у далекі 1932 – 1933 роки. Український народ у смутку і скорботі доземно схиляє голови, вшановуючи пам’ять мільйонів його жертв, засуджуючи творців цієї чорної сторінки в історії України.

Відкриті архівні документи ще і ще раз засвідчують, що авторами геноциду, штучного голодомору, фізичного знищення народу стали тодішня правляча влада, радянський політичний режим.

 

Народ України пам’ятає сторінки свого життя,тому до Дня пам’яті жертв Голодомору, яка щорічно відзначається у третю неділю листопада, працівники бібліотеки-філії № 3 організували і провели вечір пам’яті «Чорна книга комунізму в Україні» для громади мікрорайону та учнів КНВК № 22.

Ведучі заходу ознайомили присутніх із трагічними сторінками тих страшних подій української історії, для присутніх були  презентовані відеоролики «Голод 33-го», які ознайомили з архівними документами, ілюстрованими матеріалами  та спогадами очевидців тієї страшної трагедії.

 

На вечір була запрошена завідуюча відділом науково-освітньої роботи Кременчуцького краєзнавчого музею Селезньова І.Г. Вона розповіла про факти голодомору безпосередньо у Кременчуці та на Полтавщині.
Також учасники заходу переглянули документальний фільм « 60 років у пошуках істини»

 Наприкінці заходу був проведений огляд літератури «Свічка плакала в скорботі». Присутні були ознайомлені  з книжковими виданнями, в яких міститься інформація про страшні роки Голодомору в Україні.

 

 


Коментарі: Залишити коментар
 
X