Слідкуйте за нами

19-11-2018
      Зараз, коли весь світ охоплений військовими конфліктами і непорозуміннями, тема терпимості до чужого способу життя, релігійної, національної й культурної належності, мови, звичаїв, фізичного  і психічного стану, зовнішнього вигляду актуальна як ніколи. 

 


      І саме 16 листопада, у день, коли відзначається Міжнародний день толерантності, у Кременчуцькій ВТК відбулася дискусія з елементами тренінгу «Толерантність – крок до гуманізму». 

 


       Мова йшла про толерантність як головну умову стабільності й миру в такому різноманітному сучасному світі.
       Форма заходу – дискусія – надала  змогу  кожному підлітку бути не тільки глядачем і слухачем, а й учасником заходу. Юнаки активно приймали участь у проведенні інтерактивної гри  «Ми різні – в цьому наше багатство, ми – рівні – в цьому наша сила», інтерактивної вправи «Чим ми схожі?», усного тесту «Чи толерантна я людина?».

 


     Крім того, підліткам під час заняття було запропоновано проаналізувати запропоновані ситуації  і обрати свій шлях виходу з конфлікту чи його попередження.     

 


     З метою виховання  у молоді  чуйності, взаємодопомоги, людяності, терпимості, небайдужості  і дружнього прийняття інших людей було проведено складання портрету толерантної людини, що остаточно запевнило юнаків у погляді на  толерантність як яскравий показник ступеню  демократичності кожної держави й одну з умов її розвитку, шлях до миру у всьому світі.  
      Їм також було запропоновано уявити толерантне місто, толерантну державу і толерантну сім`ю, тобто те середовище, де кожен з них відчував би себе комфортно, спокійно, захищено і мав усі умови для інтелектуального і творчого розвитку і гідного життя.       

 


      Захід був доповнений переглядом відеоматеріалів: соціального відеоролику «Толерантность – это…», відеофільмів «Принять себя», «Доброта спасёт мир». А після перегляду відеоролику «Кольцо Соломона» розгорнулася дискусія про головну ідею цього відеоматеріалу, коли дехто вважав, що головне – це мудрість і доброта царя Соломона, а інші, що це -  той слід, який залишає людина на землі і був зроблений загальний висновок, що ніщо не проходить безслідно і всі наші вчинки, добрі і не добрі, мають наслідки, і це завжди треба пам`ятати.
  



Коментарі: Залишити коментар
 
X