Слідкуйте за нами

13-11-2018

 

   Бібліотека-філія № 10 ЦБС знаходиться у приміщенні наркологічного диспансеру і співпрацює з лікарями і  медичними працівниками. Іноді навіть відвідувачі цього закладу, звільнившись від алкогольного туману, виявляють бажання долучитися до книги. А співпраця з групою «Анонімні Алкоголіки» вже стала традицією.

        

 Витоки організації АА беруть у далекому 1935 році. Нью-Йоркський  біржовий маклер і хірург із штату Огайо, двоє «безнадійних» п’яниць заснували спільноту АА, щоб допомогти собі та іншим, написали програмну  книгу «12 кроків». Сьогодні АА  - це 2,5 мільйона  чоловік у 180 країнах світу – керівники і безхатьки, бізнесмени і безробітні, представники різних професій – чоловіки й жінки. 

        10-11 листопада у бібліотеці відбувся Всеукраїнський семінар «Служіння  і донесення послання АА». Він проходив під девізом: «Коли будь-хто будь-де  звертається по допомогу, я хочу, щоб рука АА  завжди була там. І за це я несу відповідальність».

         Мова йшла про сьогоднішній стан справ, про перспективи, про те, як поліпшити донесення послання АА до тих, хто потребує допомоги , а також  донесення послання у лікувальних закладах і реабілітаційних центрах, у пенітенціарних закладах, у поліції. Відзначалося, що дуже цінним для АА сьогодні  став європейський досвід, зокрема допомога поляків.        

         Говорили про  наболіле. Ось наступає момент, коли життя під загрозою. Людина хоче кинути  пити, але вона часто не знає, як це  зробити і губиться в новій реальності, особливо, коли поруч  так звані «друзі» з пляшкою. А ще важко переломити ставлення оточуючих, для яких ти все-одно залишаєшся алкоголіком. В таких випадках допомога і спілкування з тими, хто вже це пройшов, їх досвід – безцінні. Анонімні алкоголіки не обіцяють вирішити всі проблеми. Але вони можуть показати, як жити без алкоголю насичено, повноцінно. Головна передумова – не пити першу чарку і лише сьогодні.

         

 Алкоголь нещадно руйнує життя пияків та їх рідних. Згадаємо слова Ф.Ламенне: «Чи знаєте ви, що п’є цей чоловік із склянки, що тремтить у руці? Він п’є сльози і кров, життя дружини і своїх дітей». Дуже часто спроби кинути пити лускаються, як мильна бульбашка. Згадайте, як говорили  в одному фільмі: «Боротьба із зеленим змієм закінчується  з результатом 1:0 на користь змія».

        Тому люди, що поставили собі за мету допомогти тим, хто страждає, і докладають для цього величезних зусиль, люди, які  власним прикладом показали, що можна бути успішними і щасливими без алкоголю, гідні нашої поваги і визнання.

 

 

Коментарі: Залишити коментар
 
X