Слідкуйте за нами

06-11-2018
    6 листопада, напередодні Дня української писемності та мови, до бібліотеки-філії № 3 завітали незвичайні гості  - студенти Університету третього віку Крюківського району.  Ці невтомні, активні люди поважного віку  ще й члени театрального гуртка, керівником якого є Яценко Г.В.

 

 

 


     До уваги аудиторії  - учнів РЦПТО № 1 та користувачів бібліотеки було  представлене театралізоване  дійство під назвою «І я те слово в долю свою взяв». Самодіяльні артисти в яскравих українських костюмах читали вірші відомих українських поетів, розігрували сценки з «Енеїди»  та «Наталки Полтавки», співали пісні, згадували українські прислів’я та приказки, казки, тим самим демонструючи багатство  та розмаїття рідної мови. Крім того, присутні на заході отримали багато цікавої  інформації про складний та тернистий шлях української мови від часів Нестора – літописця, про роль у становленні  нової української мови літератури  Івана Котляревського та Тараса Шевченка, пригадали геніальні слова Ліни Костенко: «Нації вмирають не від інфаркту, спочатку їм відбирають мову». 

 

 

 

 

     На закінчення заходу всі мали змогу зробити світлини на згадку та висловити подяку організаторам та самодіяльним акторам.

 





Коментарі: Залишити коментар
 
X