Слідкуйте за нами

02-11-2018

 

      Ніби сама чарівниця-осінь запросила на свій останній пишний бал 1 листопада членів клубу «Душі криниця» в читальну залу бібліотеки-філії № 2.

      Бібліотекарі, які підготували Осіннє рандеву «Мелодії і фарби осені», мали на меті потішити душі присутніх піснями про осінь-чарівницю, про осінь-чаклунку, про осінь-художницю у  «музичному салоні». Їм було запропоновано прослухати  уривки із знайомих  всім пісень і повернутися на деякий час разом із звуками музики у минулі часи.  Під час музичної вікторини «Відгадай мелодію» учасники заходу не тільки впізнали пісні часів їх молодості,  але й разом підспівували. І як було приємно бачити замріяні, розчулені лиця цих літніх людей, які, нібито на короткий відрізок часу сталу молодшими…      

      

 

А пісні прозвучали різні, зміст і характер пісень був підкріплений показом відеороликів з чудовими картинами  осінньої краси, додаючи насолоди від споглядання цієї нетлінної краси довкілля.

       Але така вона, осінь, викликає не тільки зачарування картинами, які малює,  захоплює різноманітністю образів, але й налаштовує на роздуми, спонукає до спогадів… Саме такими настроями була пронизана чудова пісня «А вже осінь», яка доповнила перелік прослуханих мелодій. Серед музичних творів не можна не відзначити також і шедеври класичної  музики, які бібліотекарі використали як акомпанемент до виконання віршів, і які, до честі присутніх, вони впізнали, а саме: «Осінню пісню» П. Чайковського, «Ноктюрн» Ф. Шопена, «Осінній блюз» Р. Паулса  та інші.

      

 

Говорити про осінь доречно тільки  високими поетичними рядками! І гостя заходу, місцева поетеса, Волкова Н.І., яку теж не оминула доля бути закоханою у леді-осінь, подарувала присутнім свої осінні поезії - «Осіння жінка» і «Хризантема», які підтримали загальний романтичний настрій, що панував під час  сеансу музикотерапії.

        Гідним продовження стало запрошення  членів клубу до поетичного світу Ліни Костенко, у якої, як  це завжди буває з великими майстрами слова, мелодії віршів знайшли своє втілення у музичній формі.

      

 

Вірші  Ліни Костенко, романтичні і сумні, урочисто-прекрасні і дивовижно досконалі, покладені на музику, запропонували для прослуховування присутнім організатори заходу: «Двори стоять у хуртовині айстр», «Осінній день березами почавсь», «Осінній день, осінній…», «Красива осінь вишиває клени» та ін.. В них поетеса ніби  закликає нас: «Зупиніться на мить! Відчуйте чарівну атмосферу  осені, що завмерла в одній чудовій миті!»

     

 

Мабуть, кожному з нас спадало на думку, що без музики, без пісні, не змогли б існувати ні радість, ні кохання, люди не були б щасливими, добрими, ніжними. Тож, нехай у житті кожного з нас, о всякій порі року знайдеться час, щоб  відправитися у музичну подорож за наснагою – для серця і  відрадою - для душі.  І зустріч з прекрасним, що відбулася сьогодні у бібліотеці, була для саме такою.

 

Коментарі: Залишити коментар
 
X