Слідкуйте за нами

29-10-2018

   Суперечки навколо постатті Симона Петлюри не вщухають протягом багатьох десятиліть, привертають до себе увагу сучасників та істориків, спонукають до піднесення імені з одного боку та паплюження з іншого. Проте, однозначно, ця людина надзвичайно цікава як реальна особистість, між якою і міфом про яку є  суттєва різниця.
Якщо ви бажаєте дізнатися більше про  нашого земляка - полтавця, та визначитися з своєю точкою зору по цьому питанню, ми запрошуємо вас до юнацького відділу ЦМБ. Саме для цього бібліотекарі оформили книжкову виставку -історичний календар "С. Петлюра: правда і міф". 

 

 На ній представлені книги про події Української революції 1917-1921 років, література про життя  та діяльність головного отамана військ Української Народної Республіки, одного з лідерів Директорії УНР, спогади очевидців, зібрання праць С. Петлюри, публікації в газетах та журналах, навіть інформація про новинку у національному кінопрокаті історико-біографічний фільм "Таємний щоденник Симона Петлюри". 

Все це ви зможете переглянути  та дізнатися набагато більше, ніж з хрестоматійних підручників історії, щоб  скласти свою думку про цю людину. Але, ми  гадаємо, слова самого С. Петлюри, який безмежно вірив в українську державність України, говорять на його користь:"Ти переможеш Великий Народе Мученику, і переможеш не для того, щоб підбивати під себе чужі, не наші землі. Ти переможеш для спокіного будування могутньої держави України, для щасливої праці поколінь майбутніх. Спадуть віковічні кайдани з  стомлених рук твоїх, спадуть ганебні пута з величної постаті рідної матері - України. Минуть жахливі, криваві роки боротьби і невпинна праця синів твоїх загоїть рани кривавої руїни, дасть пишні скарби для всіх народів миру, дасть спокій і щастя Великій, Вільній Самостійній Україні".

Коментарі: Залишити коментар
 
X