Слідкуйте за нами

16-10-2018

14 жовтня    у парку Миру відбулася «Спільна  прогулянка містом», яку  організувала ГО «Культурний Діалог» спільно з проектом «Майстерня пам’яті» (Програма з розширення співпраці з громадянським суспільством в країнах Східного Партнерства 2018 МЗС Федеративної Республіки Німеччина, за підтримки Посольство Німеччини в Києві / Deutsche Botschaft Kiew).

Сьогодні – парк Миру – окраса нашого міста. Тут приємно гуляти, є  цікаві пам’ятки, розваги для дітей, влітку проходять родинні свята. Всі гості  міста  завжди відвідують це чудове  місце.

 

Завідувачка бібліотеки-філії № 8 Карпова Л.О.  познайомила   присутніх  з історією  парка, пов’язаного з  трагічними подіями  1941 року.  Учасники екскурсії пройнялися темою і в нас  розгорнулась жвава дискусія, люди ділилися думками та інформацією, хто що чув, що читав, що знає. Виявилось, що тема Другої Світової Війни та Голокосту не забута і до сьогодні.

 

 

Прогулюючись парком, присутні  дізнались про пам’ятні  місця, які розташовані  на  території парку (Алея Праведників,  Алея Слави, Музей  військової техніки  під  відкритим небом,  Гонг Миру, Алея праці).

 Заглянули  до автомістечка, піднялись на Альтанку, з  якої відкривається чудова панорама міста. 

 

 

 

Доторкнувшись серцем до спогадів про вчорашнє, зовсім по-іншому сприймаємо місто сьогоднішнє.

Коментарі: Залишити коментар
 
X