Слідкуйте за нами

12-10-2018
 
11 жовтня в літературно-мистецькій вітальні ЦМБ пройшла презентація альманаху «Кременчук літературний», що вийшов під №13.

 

Її організатори, - а це працівники відділу мистецтв ЦБС для дорослих м. Кременчука та рада Спілки літераторів «Славутич», - подбали не тільки про яскравий сценарій заходу, але й про глядачів – шанувальників Слова, серед яких і молодь, і представники старшого покоління, та надто вже майстри пера зі всіх творчих клубів та об’єднань міста.

 

Ведуча заходу - провідний бібліотекар відділу мистецтв ЦМБ Інна Літвінова зосередила увагу присутніх на питаннях співпраці двох колективів, спільних заходах, що досить часто проводяться в різних аудиторіях системи, а також на формах роботи з питань популяризації Його Величності Слова.
Надавши слово Федору Чужі, голові Спілки літераторів та упоряднику альманаху, присутні почули про шляхи формування розділів видання, внесок кожного з членів редакційного колективу у його наповнення, верстку та редагування.
 
Під час виступу голова Спілки представив шанованому зібранню й декілька сигнальних номерів уже наступного альманаху, який матиме №14.
А далі про свої здобутки і клопоти, що траплялися під час роботи над виданням, розповіли члени ради Ірина Залюбовська, Вікторія Сопільняк, Людмила Снітко та Таїса Цибульська.

 

 

 

 Здавалося, що спільним радощам, які панували на презентації, не буде ні кінця, ні краю: під сяєвом слова читалися вірші в авторському виконанні Вікторії Сопільняк, Ігоря Герасименка, Тетяни Луценко та Людмили Снітко, свої переклади віршів Ліни Костенко, Василя Симоненка та Марини Цветаєвої читали спілчани Ніла Волкова та Володимир Михайлов. Театралізований супровід однієї із пісень Льва Дєментьєва виконав сам автор та секретар Спілки Тетяна Луценко. 

 

Слова подяки на адресу редакційного колективу, який не пройшов мимо ювілейної дати – 125-річчя з дня утворення бібліотечної справи у Кременчуці та великий шлях книгозбірні, висловила й директор ЦБС Тетяна Майдак.
Слова привітання й щирої подяки за активну співпрацю висловила голова літературної спілки «Журавка» Лідія Моргацька.
 

 

А вже коли на імпровізовану сцену вийшла Олена Івлєва - місцевий соловейко й знана виконавиця сотень пісень, зал завмер в очікуванні чуда. І те пісенне чудо здійснилося!
Розмови навколо альманахів долали час, однак усі зійшлися на думці, що друковане слово, так само як і згадані альманахи, відіграють роль культурного форпосту, тому що 
 
живе не тільки поклик, але й потреба в читанні  друкованого слова.
 
 
 
 
 
 
Коментарі: Залишити коментар
 
X