Слідкуйте за нами

11-10-2018

 

День захисника України відзначається віднедавна саме 14 жовтня, на День українського козацтва тому, що Збройні сили України своїми славними традиціями зобов`язані козацтву. День українського козацтва фахівці бібліотеки-філії №2 ЦБС для дорослих вирішили відсвяткувати разом з учнями КНВК №25.

 

 

Так, 10 жовтня на історичну годину «Степ та воля – козацька доля»  бібліотекарі запросили активного користувача, історика, краєзнавця Євгена Бергера. Історик розповів учнівській молоді про наш славетний козацький край, який має свою легендарну, славну історію.

 

Учні дізналися з розповіді краєзнавця нове про козацьке життя, а саме: як козаки одягалися, якою провізією запасалися перед походом, як їздили на конях, як річку перепливали.

 

 

 

Конкурсна частина заходу змусила юнаків добряче попрацювати: дві команди завзято змагалися у силі та спритності, брали участь у конкурсах: перетягуванні канату, художньому конкурсі, мірялися силою рук. Взяли участь в аукціоні цікавих знань «Козаку найперше-воля, козаку найперше-честь».

  

 Діти в ході заходу ознайомилися з книжковими викладками: «Подорож у козацькі часи» і «Наше життя під захистом українських військових» на яких представлена науково-пізнавальна, історична, художня література на дану тему з фондів нашої книгозбірні. 

 Козацькі розваги надали всім багато задоволення і гарно підняли всім настрій.

Коментарі: Залишити коментар
 
X