Слідкуйте за нами

28-09-2018

 29 вересня – день народження нашого рідного Кременчука, стародавнього та вічно юного. Його вулиці пам’ятають подих минулої історії та незвичайних особистостей, які жили та відвідували місто.

Для людини, яка любить свою малу батьківщину, важливо знати та зберігати її старожитності. Тому,  26 вересня молодь клубу «Гармонія» бібліотеки-філії №4 залюбки взяла участь в краєзнавчому променаді «Пішки в історію або прогулянки рідним містом». Захоплюючу екскурсію провела старший науковий співробітник Кременчуцького краєзнавчого музею Король Л.І. Вона познайомила з історією стародавніх будинків  міста.

 

 Розпочалась подорож біля міського краєзнавчого музею та будинку, в якому до Другої світової війни знаходилася бібліотека. Наступними зупинками були будівля 19 ст. де зараз знаходиться Кременчуцьке відділення Укрсоцбанку, будівлі Земської управи, військового шпиталю, реального училища для хлопчаків та жіночої гімназії. Багато цікавого молодь дізналась про історію площі Перемоги та Придніпровського парку, побували на «Поляні казок» де колись був штабний сквер. Особливо цікавою була зупинка біля «Вежі», єдиної споруди яка залишилась з 18 століття.

 

 

Для всіх учасників екскурсії  подорож рідним містом стала несподіваним відкриттям   сторінок  з його минулого.

Коментарі: Залишити коментар
 
X