Слідкуйте за нами

29-08-2018
         З кожним роком розбудови нашої держави посилюється усвідомлення значення для всієї країни, для кожного з нас важливої події -  Дня незалежності України.

 


           Саме з цього приводу зустрілися за круглим столом 26 серпня працівники бібліотеки-філії № 2 і вихованці Кременчуцької ВТК. 

 


         У своїй вступній бесіді бібліотекар нагадала присутнім про тих, хто на протязі століть виборював незалежність України, хто віддав своє життя за щастя народу: славних святих А. Шептицького і Й. Сліпого, лицарів волі П. Сагайдачного, Б. Хмельницького, М. Залізняка та ін.. Імена відомих всьому світу діячів української культури – Т. Шевченка, І Франка, Л. Українки, М. Заньковецької, М. Лисенка та ін. -  пригадували з юнаками разом.

 


       Підчас бесіди разом з вихованцями був зроблений невеличкий історичний  екскурс в часи Київської Русі, коли вперше почала зустрічатися назва «Україна» і в 1189 рік, коли Україною називали частину Галицького князівства, і аж до часів Петра І, допоки ще існувала назва «Україна».

 


        День Незалежності гармонійно зливається з серпневою блакиттю неба та жовтогарячим пшеничним ланом, що асоціює національним кольорам. Про синьо-жовтий Прапор, герб і Гімн України йшла мова під час перегляду м/медійної презентації «Державні символи України». А під час перегляду презентації «Народні символи України – це святині українського народу» юнаки виявили обізнаність у народних символах і активно приймали участь у їх обговоренні. Головне, щоб зрозуміла молодь значення цих символів для українців у всі часи – уособлення традицій, мудрості роду, що передається з покоління в покоління, від матері до дочки, від батька до сина.

 


        Перегляд відеоролику «Це моя Україна» надав можливість вихованцям насолодитися чудовими краєвидами, ланами широкими, джерелами чистими, дорогами тополиними і небом блакитним нашої чудової країни. А пісня «Молитва за Україну»  прозвучала як ствердження думки про злободенність на сьогоднішній день продовження українським народом боротьби за своє право на волю і свободу. 
       Пісня «Українська родина» завершила захід. В ній незабутній Назарій Яремчук натхненно співав про те, що кожен із нас - маленька часточка великого народу, великої родини і  наша сила в єдності  і тільки разом ми в змозі здолати ворога на Сході і продовжувати розбудовувати свою вільну і незалежну державу.  А юнакам, наостанок, працівники бібліотеки побажали  своїми вчинками, поведінкою та працею, знаннями і вміннями зміцнювати її могутність і велич.



Коментарі: Залишити коментар
 
X