Слідкуйте за нами

27-07-2018

 

28 липня в Україні відзначається  День хрещення Київської Русі – України. Ця дата вибрана на випадково, адже саме в цей день Православна церква вшановує пам’ять Святого рівноапостольного князя Володимира, хрестителя Київської Русі. З цієї нагоди в бібліотеках ЦБС для дорослих до уваги користувачів представлено ряд виставок.

 

Так, бібліотека-філія №4 пропонує тематичний перегляд літератури «Православна моя Україна».

Друковані видання, представлені на ній,  розповідають про історичну подію, що відбулася у 988 році, та стала ключовою і вирішальною в подальшому розвитку  Київської Русі. Про християнські храми України, історію  української ікони та ще багато цікавого ви дізнаєтесь з підібраних видань.

 

 

У бібліотеці-філії №3 оформлений книжковий перегляд «Хрещення Київської Русі: погляд крізь віки». Перегляд знайомить користувачів з літературою про основні етапи розвитку православної церкви, про історію хрещення Русі – України та  історичне значення цієї події. 

 

 

У бібліотеці-філії №2  ЦБС для до-рослих розгорнуто книжкову ілюстративну виставку-подію  «Історія віків».

До уваги користувачів представлені культурологічні, краєзнавчі ви-дання, книги по історії, традиції християнства, його розвиток в Україні, а також художня література, присвячена хрещенню східних слов`ян у 988 році.

Знайомлячись з матеріалами виставки, користувачі матимуть змогу повернутись до своїх витоків, щоб усвідомити, яку важливу роль відіграло християнство в духовному житті українців. Тема духовності присутня  у вишивці, тому на виставці є роботи наших користувачів-вишивальниць Василюк А.І., Мазур Л.З., Савенко З.М..

 

Відвідувачі Центральної міської бібліотеки зможуть ознайомитися з книгами, представленими у відділі мистецтв на виставці «Молитви українських храмів». Справжні шедеври світового мистецтва – такими постають православні храми на сторінках художніх альбомів та монографій.

Інформаційна довідка на нашому сайті «Хрещення Русі: факти, версії та домисли» (Розділ «Краєзнавча інформація про Кременчук – В цьому місяці відзначаємо») дозволить всім відвідувачам сайту бібліотеки не тільки отримати цікаву  інформацію, а й скористатися рекомендованим списком літератури в разі бажання поглибити свої знання з цього питання.

Також протягом липня в ЦБС для дорослих проходить загальносистемний день інформації «Духовність – храм душі людської».

Коментарі: Залишити коментар
 
X