Слідкуйте за нами

25-06-2018
        28 червня наша держава зустрічає державне свято - День Конституції України. В бібліотеці-філії № 2 до цієї знаменної дати підготовлено виставку-інформацію «Основний Закон моєї держави».
        Конституція України - перша Конституція незалежної української держави, прийнята у 1996 році, діє і сьогодні. Важливість цього документу  важко переоцінити, тому що  прийняття цього акту  закріпило правові основи незалежної України, її суверенітет і територіальну цілісність.
      На виставці широко представлені законодавчі документи у сфері національної безпеки України,  внутрішньополітичній, економічній, соціальній, гуманітарній, науково-технологічній, екологічній та інформаційній царинах. 

 


      Основа експозиції складається з книг  про історичні  передумови прийняття Основного Закону України, шлях, пройдений нашою державою від Конституції Пилипа Орлика до прийняття нової Конституції України.

 


      Експонати  виставки розповідають про  Конституцію, яка стала реальною і дієвою основою розбудови незалежної демократичної держави як повноправної учасниці світового співтовариства.

 


        Запропоновані для перегляду  документи виставки зайвий раз переконують відвідувачів у тому, що  прийняття Конституції було найважливішим кроком у забезпеченні прав людини і громадянина, сприяло подальшому підвищенню міжнародного авторитету України на світовій арені.
        Конституція України – це не лише Закон законів, це – серце, ядро подальшого розвитку і вдосконалення суспільства. Вона увійшла в суспільне життя, як головний оберіг державності і демократії, гарант незалежності й соборності України



Коментарі: Залишити коментар
 
X