Слідкуйте за нами

18-06-2018
    14 червня в відділі абонементу ЦМБ відбувся особливий захід -  Етно - мандрівка "Стежками правічного лісу” за книгою Дари Корній "Чарівні істоти українського міфу. Духи природи.". Ця книга вийшла в 2017 році  у харківському видавництві "Віват”.  І в цьому ж році отримала титул "Книга року”. Дуже гарно оформлена малюнками харківської художниці Ангеліни Канкави. Книга ще й цікава тим, що видавництво розробило спеціальні позначки для кожного духу, щоб легше було зрозуміти: добрий цей дух до людей, недоброзичливий чи неоднозначний, де проживає, походження, магічні здібності, чим задобрити чи вберегтись.

 

 

 


    Як і обіцяла книга, бібліотекарі та юні користувачі поблукали стежками правічного лісу, почули його дихання, подивились в очі старенькому лісовикові, послухали чугайстрову сопілку, подивились на мавок та побалакали з  поважним царем Охом. Постояли біля річки - заскочили русалок за їхніми пустощами, заглянули й на гостину до суворих болотяника й болотяниці. А далі - прогулянка полем і луками, де всіх зустріли і польовик, і спориш, і луговик... Та й вітри з повітрулями супроводжували під час мандрівки. І насамкінець свої таємниці відкрили духи пір року. 

 


   Бібліотекарі познайомили присутніх з книгою та творчістю чудової української письменниці Дари Корній,  яка пише в стилі фентезі, зав'язаному на українській міфології. Цікаво, що події, описані в її творах, відбуваються в наш час, ось тут поряд. А юні користувачі, та й бібліотекарі, в костюмах, в образах духів природи, представили своїх персонажів. Були лісовик і чугайстер, бешкетник болібошка, чарівні мавки, дубрий дух хуха (весь зелений), бродниця і вітряна повітруля. А ще всі послухали казки з цієї чарівної книги, бо в ній після кожного персонажу йде казка, з відповідним духом пов'язана. Також подивилися відеофільми про книгу та її персонажів і яскравий трейлер до осучасненого українського мультфільму "Мавка”, який обіцяє вийти на екрани в 2018 році.

 

 


    Перед слухачами постав величезний і дуже цікавий шар культурної спадщини давніх українців, химерний світ чарівних істот праукраїнської міфології, досліджений і опрацьований Дарою Корній. 

 

 


    Всі присутні гарно провели час, показали свої творчі здібності, дізнались багато нового. Також домовились, що обов'язково зберемся ще не на один такий цікавий захід.



Коментарі: Залишити коментар
 
X