Слідкуйте за нами

24-05-2018

23 травня бібліотекарі ЦБС для дорослих побували на екскурсії в дендропарку «Івушка» в с. Омельник. Дізналися багато нового та навіть несподіваного від Надії Гальченко  – доктора біологічних наук, доцента кафедри «Геодезія, землевпорядкування та кадастр» КрНУ ім. М.Остроградського, яка виявилася чудовим екскурсоводом!

 

Парк на території санаторію «Івушка» ПАТ «Укртатнафта» в селі Омельник був закладений у 2007 році. Нас вразило різноманіття зелених насаджень, адже парк нараховує понад 200 видів, форм, сортів і гібридів з усього світу. А візитною карткою «Івушки» є перший і єдиний в Полтавській області салікарій  – зібрання рослин сімейства вербових.

 

        

 

 

 

Колекція рослин постійно поповнюється – вже стало доброю традицією серед вчених-біологів, які збираються тут на конференції, привезти та посадити екзотичне деревце чи кущик.

 

         Насадження сформовані у вигляді міні-садів, тож, мандруючи парком, площа якого сягає 2,5 га, можна уявити себе в різних куточках нашої планети.  

 

 

 

         Відвідини денропарку подарували неймовірні враження та залишили по собі чудові спогади. Сподіваємося, що ще не один раз ми навідаємося в це чудове місце, яке нікого не залишить байдужим!

        

 

 

Наступним пунктом нашої подорожі стали відвідини бібліотеки Омельницької ОТГ. Омельницька ОТГ – одна з найбільш успішніших громад України, які стрімко розвиваються. На їх прикладі відразу видно усі переваги  децентралізації.

 

Шановні господині привітно зустріли «десант» гостей-колежанок з Кременчука.

 

 

Їм є чим похвалитися – саме закінчився ремонт, і оновлена бібліотека постала у всій красі!

 

 

 

 

Тут затишно, тут кожен знайде собі до вподоби і книжку, і заняття!

 

Дякуємо нашим колегам за гостинність, бажаємо сталого розвитку та вдячних користувачів!

Коментарі: Залишити коментар
 
X