Слідкуйте за нами

23-05-2018
В основну сюжетну лінію сценарію заходу до Дня родини "Нехац квітує дерево родинне" бібліотеки-філії №6 цікаво вплелися відносини між двома родинами – Сметанків та Чорнобривців. Вони познайомилися на одному з місцевих фестивалів, де знаний в місті коваль Геннадій представляв свої ковані квіти. А молодий чоловік, Артем Чорнобривець, гідно оцінивши роботи майстра-художника по металу, вмовив його зробити дарунок для доньки – квітку-чорнобривець.

 

 

Домовилися показати роботу і кременчуцькій громаді в бібліотеці-філії №6. Чорнобривець вийшов не простий, а золотий! Так було задумано. Бо ж наймолодшу учасницю нашого дійства звати Злата Квітка-Чорнобривець. 

 

 

На сімейне свято у бібліотеку завітав Артем Чорнобривець з братом і найріднішими жінками – мамою і дружиною та донечкою. Злата і стала основною героїнею нашого свята, бо їй присвятив свій доробок Геннадій Сметанко. Сім’я Чорнобривців теж в боргу не залишилась і подарували Ковалю картину – вишиті бісером чорнобривці.

 

 

А найстарша учасниця свята – Олександра Сметанко – дарувала всім гостям вечора знайомі з дитинства пісні: «Чорнобривці», «Пісня про рушник», «Мамина сорочка». Їй підспівували всі присутні. Звучали також приказки і вірші про жінку-матір. Вислухали всіх і кожного з великим задоволенням:

-      авторські вірші про сім’ю і кохання Афанасьєвої Раїси;

-      огляд літератури з книжкової виставки завідуючої бібліотеки Сорокіної Тетяни;

 

 

-      пісню «Балада про фарби» у виконанні Бухтіярової Ольги;

В сценарії заходу окрему сторіночку відвели художницям – Тетяні Яворській, Ользі Горпинченко і Надії Нікітіній. Останні прийшли зі своїми картинами, які із захопленням приймав у дарунок Сметанко Геннадій, у якого нещодавно був день народження. То був чудовий портрет і ніжний пейзаж «Спозаранку».

На святі було ще багато дарунків – троянд і фіалок, добрих слів і побажань всім і кожному. Ніхто не поспішав залишати дружну родину бібліотекарів і читачів. Співали, фотографувалися на згадку, чаювали, розповідали сімейні історії уже і після того, як закінчився робочий час у бібліотеці.

 А на ранок знову продовжили спілкування. Уже по телефону  отримували слова вдячності за гарно проведений час і важливу роль бібліотеки у житті громади.

 

Коментарі: Залишити коментар
 
X