Слідкуйте за нами

07-05-2018

 

Все більше часу віддаляє нас від буревію воєнного лихоліття Другої світової війни. Все менше залишається тих, хто на собі відчув його пекельний подих. Тому такою значущою є наша увага до героїчних і трагічних сторінок нашої держави. Щоб ніколи не переривався зв`язок поколінь, а молодь пам`ятала минуле свого народу, 3 травня у бібліотеці-філії №2 була проведена естафета пам`яті для вихованців Кременчуцького ліцею з посиленою військово- фізичною підготовкою.

 

Гість заходу, знаний в місті історик і краєзнавець Євген Бергер здійснив разом з ліцеїстами екскурс в героїчну історію нашого міста.

Краєзнавець розповів про життя Кременчука під час окупації і звільнення міста. Згадали тих, хто пройшов крізь горнило війни, тих, кому пощастило вижити, хто з думкою про своїх дітей, дружин, матерів поліг за визволення міста.

 Ліцеїсти – майбутні захисники нашої Вітчизни висловлювали свої думки про ті події, з`ясовували невідомі факти з героїчного минулого.

Домогла їм в цьому також і виставка – екскурс «Їх пам`ять – війна», яка діє в бібліотеці з 2 травня.

 

Крім художньо-публіцистичних видань, спогадів, книг, фотоальбомів, газетно-журнальних статей можна побачити і військові атрибути: флягу, командирський планшет, кисет для махорки, матроску, кобуру від пістолету.
     

 

 

В пам`ять про наших земляків, які не повернулися з тієї страшної війни, займають в експозиції місце світлини, присвячені визволителям Кременчука.

Великий подвиг захисників і визволителів рідного краю назавжди збережеться в пам’яті і для прийдешніх поколінь.

Коментарі: Залишити коментар
 
X