Слідкуйте за нами

25-04-2018

25 квітня працівники ЦБС для дорослих побували на одному з флагманів виробництва Кременчука – ПАТ «Крюківський вагонобудівний завод».

Бібліотекарям, як людям книжкової справи, було дуже цікаво своїми очима побачити завод, де створюються і виготовляються як вантажні, так і пасажирські вагони, міжрегіональні та приміські поїзди, дизель-поїзди, поїзди метро, ескалатори, ходові частини до вантажних та пасажирських вагонів.

Два роки тому ми вже побували в Музеї вагонобудівного заводу, де дізналися про історію цього унікального підприємства та життя його легендарного директора – І.М. Приходька.


 

І ось тепер, завдяки екскурсії, організованій за допомогою завідуючої бібліотекою-філією №1 ім. І.М. Приходька Л.І. Тихоновій, випала чудова нагода ближче познайомитися з продукцією, якою користуються не тільки в Україні, а й більш ніж у 20 країнах світу!

Вразило все: від квітучої прохідної і бездоганної чистоти на території заводу до високотехнологічних виробів, які випереджають сучасність.


 

Бібліотекарів провели до вагоноскладального цеху, який вразив своїми розмірами і зустрів незвичним для вуха бібліотекаря гуркотом Ми не тільки роздивилися, але й побували всередині вантажного вагону. Виявляється, що тут виділено місця для супроводжуючих, і вони будуть подорожувати з комфортом!


 


Посиділи і в спальному вагоні, який може курсувати гірськими залізничними коліями і проходити крізь тунелі. Він здався нам якимось  супер-трансформером: сидячі місця перетворюються на три спальних полиці, можна легко переходити з одного купе до іншого «в гості», мультимедійне оснащення  в купе не дозволить нудьгувати, а з біотуалетами  ви назавжди забудете про «санітарні зупинки»! Вагон пофарбовано спеціальною антивандальною фарбою, яка витримає будь-що, і залишиться в доброму стані.


 

А ще ми оцінили зручність вагону-ресторану. Привабливий сучасний дизайн з барною стійкою нагадує затишне кафе. Впевнені, що в такому ресторані пасажирам буде приємно і смачно!

Жіночий колектив з великим інтересом розглядав кухонне  начиння, яким обладнано вагон-ресторан, адже тут можна приготувати будь-що на вибагливий смак пасажирів потягу!

Незчулися, як пробігло півтори години, і екскурсія підійшла до кінця. Бібліотекарі подякували гостинним вагонобудівельникам, яким вдалося здивувати технічною досконалістю та суперсучасністю своїх виробів.

Працівники заводу гордяться якістю своєї продукції, а ми –  успіхами нашого промислового гіганту. Щиро дякуємо за надану можливість та запрошуємо до бібліотек! 

Коментарі: Залишити коментар
 
X