Слідкуйте за нами

27-04-2018

Користувачі відділу читальної зали ЦМБ  долучились до цікавої та незвичайної екскурсії, яка відбулась на артскладах.  Відкрити завісу таємничості та розповісти історію цього місця погодився відомий краєзнавець, в минулому викладач Кременчуцького національного університету імені М. Остроградського, Євген Бергер.

 


Шлях на артсклади проходив по вул. Зеленоконстантинівській, нині  вул. Небесної сотні та вела до пункту призначення. Там Євген Бергер повідав екскурсантам про долю артилерійських складів: історію солдатських могил та викрадених орденів, пограбованого кладовища, яке постраждало після того, як територія артскладів стала відкритою, та сумне майбутнє, яке чекає на історичні пам’ятки, про які ніхто не піклується. Багато чуток та пліток ходить навколо цих місць, Євген Бергер розвіяв міфи і відповів на численні запитання присутніх.

Екскурсія стала цікавим відкриттям для багатьох, була пізнавальною та мала виховну мету: пробудити в кременчужан повагу до історії свого міста, замислитися про долю історичних пам’яток, які були незаслужено забуті.

 

 


Коментарі: Залишити коментар
 
X