Слідкуйте за нами

13-04-2018
        Кухні різних країн світу завжди були темою для обговорення серед знавців кулінарії. Саме 11 квітня 2018 року містяни мали можливість познайомитися з кухнею, культурою та звичаями осетинського народу.
       Майстер-клас «Смакота із Кавказу»  з виготовлення осетинських пирогів, які є  символом  благополуччя, достатку і самого життя провела Тетяна Скакун, родом з Осетії. 

 


       Осетинські пироги – це не просто їжа. Це одна із основних страв і на свята і в будні. Зустрічають гостей з трьома пирогами, які символізують сонце, небо і землю.

 

 

 


       Їх різновидність велика. Відмінність їх один від одного - начинка. На майстер-класі навчилися робити власноруч пироги з бринзою, з картопляним пюре, з капустою та м'ясом. 
       Технологія приготування осетинського пирога невибаглива, але є умова, без дотримання якої, як кажуть, нічого не вийде. Цю страву неодмінно треба готувати з чистою душею - тільки тоді вона подарує вам справжню насолоду. 

 

 

 

 


      Подача осетинських пирогів теж не проста. Тетяна Ахсарбеківна, осетинська майстриня,  навчила премудростям подачі пирогів з виконанням дівочого танцю в національному костюмі, запрошуючи скуштувати кавказьку страву.
       Всі, хто мав бажання, сфотографувалися у національному осетинському костюмі. 
     Євген Бергер, відомий краєзнавець, познайомив присутніх з творчістю Коста Хетагурова, основоположника осетинської літератури та в ігровій формі зачитали його поезію. 
       Осетинські орнаментні тарілки, ріг, барабан доулі, статуетки джигітів – все це доповнило кавказький колорит. 
       Захід пройшов весело, повчально та дуже ситно.
   



Коментарі: Залишити коментар
 
X