Слідкуйте за нами

04-04-2018

Щоб красивий і вишуканий був великодній стіл, кожна господиня  вибирає  найкращі, вишукані і улюблені святкові рецепти страв,  частування. Адже  Великдень - найбільш значуще свято для всіх християн. Тому у бібліотеці-філії №9 ЦБС для дорослих зібралися члени клубу «Горлиця» , щоб поділитися своїми улюбленими рецептами пасхальних куличів і випічки. Це було відкрите засідання клубу, яке могли відвідати всі охочі.

 

 

 

Майстер-клас по випічці паски із цитрусового соку у хлібопечі  провела користувач бібліотеки Якобчук Тамара. Вона також поділилася іншими  рецептами солодкого хліба і кексів. Паска вийшла ніжна, солодка й ароматна.  Процес приготування тривалий і багатоетапний.

Але час пройшов непомітно, бо  гості і господарі вчилися розмальовувати імбірно-медове печиво кольоровою глазур’ю. Урок прикрашання пасхального пряника надали керівник гуртка «Майстерня творчості» клубу «Прометей» ОДЮКу   Маховик Анастасія і її вихованці.

 

Майстер-клас по випічці паски

 


   Розпис пряників - це особливий спосіб самовираження. Отже  політ фантазії тут у відвідувачів був необмежений. Однаково з цікавістю прикрашали пряники і дорослі, і діти.  


 

 

 

 

 

До уваги відвідувачів у  бібліотеці представлений книжковий вернісаж «Вшанувати, звеличати свята Великодні», який знайомить з християнськими аспектами святкування Великодня, народними віруваннями, традиціями і обрядами, іграми,  пов’язаними з писанками. А також  діє виставка великодніх сувенірів з петриківським розписом місцевої художниці Маховик Анастасії.

 

 

Тому нехай Ваш  великодній стіл порадує вас, вашу сім'ю і гостей красою і достатком страв у світле свято Христового Воскресіння.

 

 

 


Коментарі: Залишити коментар
 
X