Слідкуйте за нами

28-03-2018

 

       Хто сказав , що діти зараз не хочуть читати? Читають, ще й як, якби тільки вистачало нових цікавих і захоплюючих книг. Про це говорили юні користувачі бібліотеки-філії № 10, зібравшись на бібліо-фан-паті «Україна читає. А ти?».


       Справді, сьогодні сучасні гаджети відсувають книгу на другий план. Але не все так безнадійно. Як говорилось у відомому фільмі:   «Той, хто нам заважає – той нам допоможе». Книга відроджується в електронному, аудіо форматі. За допомогою комп’ютера можна дізнатись про книжкові новинки, переглянути  буктрейлери, порівняти книгу та її екранізацію, поспілкуватись з однодумцями на форумах.

 

      Бібліотекарі запропонували підліткам огляд сучасної української та зарубіжної літератури  «Хіт-парад найкращих книг для дитячого читання», а найсміливіші учасники самі презентували книги, які їм сподобались. Діти взяли участь у конкурсах «Швидкісний літературний експрес», «Майстри слова», «Про книгу серйозно і жартома».

 

Особливе  пожвавлення викликав конкурс «Вірш на замовлення» - свого роду літературний батл між двома командами.

       Учасники заходу познайомились із новими буктрейлерами на дитячу літературу та відеофільмом «Незвичайні бібліотеки світу». Особливо всіх вразила бібліотека в німецькому місті Штутгарт – красива, комфортна, суперсучасна.

 

        Читання – це не тільки пожива для розуму і душі, політ фантазії, а ще й пігулка проти стресу – з цим погодились усі присутні.

 


    

Коментарі: Залишити коментар
 
X