Слідкуйте за нами

26-02-2018

      20 лютого Україна вшановує пам’ять Героїв Небесної Сотні. Цими днями люди постійно покладають квіти та запалюють свічки біля народного меморіалу, і не соромляться сліз, які з’являються зустрівшись поглядом із зафіксованими на знімках очима загиблих героїв. Саме заради цієї події у читальній залі бібліотеки-філії №5 ЦБС для дорослих 21 лютого зібрались користувачі бібліотекою та запрошені гості, щоб у скорботі схилити голови перед пам'яттю людей різного віку, яких було вбито у мирний час ХХІ століття. Присутнім був представлений відеофільм «Пам'яті Героїв Майдану» та розповідь очевидиці та учасниці тих подій Кузьмічової Надії Гаврилівни.

 

 

 

Також бібліотекарями філії була проведена презентація книги «Ангели світла» про героїв-кременчужан, які захищаючи свою Батьківщину, загинули на східному фронті країни, куди перенеслися барикади з Майдану. Представлена ця книга Спілкою літераторів «Славутич» міста Кременчука, членами якої є мешканки мікрорайону №7 Людмила Загорулько та Лілія Решетняк. Вони розповіли, як виникла ідея створення книги та історію її написання.

 

 

 

Висновком заходу стало те, що пам’ять Героїв повинна бути не тільки в жалобах і монументах, а повинна викликати бажання творити і змінювати себе і країну.

 

 

 

 


Коментарі: Залишити коментар
 
X