Слідкуйте за нами

19-02-2018
       Поділяючи всю біль з тими, хто втратив на Афганській  війні 1979-1989 рр. своїх рідних і близьких, дітей і чоловіків, віддаючи данину поваги всім учасникам подібних подій, в Україні щорічно, 15-го лютого,  відзначається День вшанування учасників бойових дій на території  інших держав. 

 


       Воїни-афганці,  свято  вірячи, що виконують інтернаціональний обов`язок, стали першими на боротьбу з тероризмом, реальність загрози якого стала зрозумілою лише в наші дні.

 


      10 лютого 2014 року, до 25-річчя виведення радянських військ з Афганістану,  в бібліотеці-філії № 2 було відкрито «Музей бойової слави воїнів-афганців», присвячений військовим, які приймали участь в Афганській війні, пам`яті воїнів-інтернаціоналістів, які загинули в Афганістані в 1979-1989 рр. та  вшануванню тих, хто повернувся живим.

 


      Експонати цього музею знайшли своє місце в приміщенні книгозбірні сьогодні, 15 лютого, в День вшанування пам`яті воїнів-інтернаціоналістів на території інших держав. 

 


       В центрі експозиції «Афганістан в долі наших земляків» бібліотекарі розмістили портрети ветеранів афганської війни, що проживають в мікрорайоні № 10. Поряд із світлинами героїв привертають увагу особисті речі ветерана-афганця Стегар В.В..

 


     Для юного покоління всі вони - взірець мужності і відваги, приклад активної громадянської позиці, кожен з яких приймає участь в діяльності Кременчуцької міської організації  української спілки ветеранів Афганістану, працює, виховує дітей. Героїв треба знати в обличчя  і пишатися, що вони живуть поряд з нами.

 


       Експонати виставки віддають данину пошани ветерану афганської війни, полковнику  Фещенко О. В. як організатору і керівнику об`єднання ветеранів війни і військових конфліктів «Бойове братство». Поруч розміщені матеріали  про нашого земляка, воїна-інтернаціоналіста, письменника  Ігоря Моісеєнка, який у 2007 році створив роман «Сектор обстрілу – «Аісти». За цей роман у 2010 році йому було присвоєно звання «Лауреат премії імені Богдана Хмельницького за краще висвітлення військової тематики у творах літератури і мистецтва». 

 


       Частину експозиції займають світлини, присвячені важливій події  для мешканців Кременчука – відкриттю меморіалу «На афганськой тропе 1979-1989 рр.» і Алеї героїв у Парку воїнів-інтернаціоналістів,  в пам`ять про тих земляків, які  не повернулися з тої страшної війни. 

 


       На стенді можна побачити свідоцтва тих років – місце  подій і його учасників на світлинах,  люб`язно наданих учасником афганської війни Колесниковим М.А. для Музею бойової слави. 

 


       Користувачі бібліотеки, що завітали в цей день, зацікавилися експонатами виставок і в цілому дуже схвально відгукнулися про експозицію, відмітивши повагу і пошану, з якими підібрані документи, світлини і книги як свідоцтво і підтвердження тих дуже непростих і неоднозначних подій.

 

 


       Хоча час і розставляє свої акценти, але героїзм і мужність, проявлені людьми в будь-який час, залишаються неоціненними і викликають повагу і подяку прийдешніх поколінь. 

 

 





Коментарі: Залишити коментар
 
X