Слідкуйте за нами

16-02-2018
    Наша рідна українська мова – одна з найбагатших і наймелодійніших мов світу. Її порівнюють з калиною, бо вона така ж красива, як народний, улюблений символ українців, її порівнюють зі співом солов'я, бо лине вона, як ніжна пісня співучого соловейка.
    21 лютого 2018 року традиційно всі бібліотеки України святкують Міжнародний день рідної мови. 
    Cвято було оголошено на ХХХ сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО в 1999 році.
    До свята долучилися  і ми,  відділ читальної зали ЦМБ імені  М.Горького, підготувавши ай стопер «Українська з хештегом».  На експозиції представлена  тематична література, яка показує велич української мови та її роль в житті кожного українця.

 

 


    Серед книг є збірка місцевої поетеси Ніли Волкової «Пам’яті моєї острови», в якій є чудовий вірш про рідну мову, в якому вона висловила свої щирі почуття до неї.

 


    На виставці представлена література з правопису, а також оздоблена виставка малюнками та хештегами на тему краси рідної мови, правопису – рідна мова без помилок та розвитку духовної спадщини українців. Хештег або гештеґ (англ. hashtag, від hash — «символ ґратки», «октоторп») — слово або фраза, яким передує символ «#» (октоторп). Обєднані  групи повідомлень за темою або типом з використанням хештегів — слів або фраз, які починаються з #. 
   


    



Коментарі: Залишити коментар
 
X