Слідкуйте за нами

15-02-2018

15 лютого в Україні відзначають День вшанування учасників бойових дій на території інших держав.

     Цього дня ми вшановуємо тих, кому довелося воювати в чужих країнах, брати участь у локальних війнах та у врегулюванні воєнних конфліктів за межами нашої держави. Ми віддаємо честь їхньому героїзму та звитязі, мужності та професіоналізму, захоплюємося кращими людськими якостями тих, хто пройшов крізь Афганістан, Ірак, колишню Югославію, Ліван, інші держави світу з миротворчою місією, не посоромивши своєї честі та гідності.

          До рідних домівок в нашому місті не повернулися 20 героїв-афганців. У парку Воїнів-інтернаціоналістів на «Алеї пам’яті» стоять 20 холодних гранітних обелісків – 20 коротких життєвих доль, 20 безмовних кременчужан, які загинули в Афганістані, до кінця виконавши свій військовий і інтернаціональний обов’язок.


     Щорічно біля пам’ятника «На Афганській стежині» в парку Воїнів-інтернаціоналістів жителі міста вшанують пам’ять загиблих земляків. Бібліотекою-філією № 4 до 10-річчя відкриття цього меморіального комплексу у 2014 році створено відеоекскурсію «Парк людської пам’яті», яку можна переглянути на сайті Кременчуцької міської ЦБС для дорослих. Посилання розміщено на сторінці філії № 4 у Facebook.

     В читальній залі бібліотеки-філії № 4 організовано тематичний перегляд «Ціна чужої війни». На ньому представлені видання, присвячені нашим воїнам-інтернаціоналістам.


     Тема війни, на жаль, дуже актуальна і в наш час. Сьогодні українські воїни захищають власну державу від зухвалого агресора. Серед них — учасники бойових дій на території інших держав, які також виконують завдання у складі сил АТО на сході. 

Коментарі: Залишити коментар
 
X