Слідкуйте за нами

12-01-2018

 «Я народився на Україні. Це моя Батьківщина. Земля України, її повітря, її природа — це єдине, що мені рідне... Моє дитинство і майже все моє життя минуло на Слобожанщині, це Харківська область, це лісостеп, милі, домашні, затишні українські ліси...Та коріння моє - то Кременчук.  Усе моє життя пов’язане з Україною».

 

До 95-ої  річниці з дня народження нашого земляка-поета Бориса Чичибабіна було проведено літературне свято  «Барвистий вінок художнього слова», на яке зібралися шанувальники поетичного слова.

 Відомий краєзнавець, історик Евген Дмитрович Бергер привітав усіх з визначною подією та  розповів про життєвий  і творчий шлях видатного поета. Описав нелегку долю земляка, яка спіткала його за прагнення творити і донести свою творчість в маси.

 

Поезія Чичибабіна — уся — настояна на величезній любові до Людини, до життя, на вірі у безсмертну людську душу і на соромі за те, що цю душу вічно гнобили... Духмяним хмелем степу п’янить ця мова з мозаїковими вкрапленнями українського слова, дихає прохолодою лісів, іскриться первинною сніжною білістю, зцілює душу джерельною чистотою,  «деревинною ніжністю».

Різна тематика його творів була висвітлена на заході. Вечір супроводжувався декламуванням віршів Б.Чичибабіна, які натхненно в дуеті читали Л.Миргородська та Е.Д.Бергер. Яскравим доповненням до поетичної частини був неперевершений виступ молодої  і талановитої поетеси та співачки, члена літературної спілки «Славутич» Алли Лебєдєвої.


Гості були в захопленні, свої емоції та побажання вони висловили в нашій книзі відгуків і залишили фото на згадку про чудовий  творчий вечір.

Коментарі: Залишити коментар
 
X