Слідкуйте за нами

01-12-2017

 

   Вечір патріотичного гарту молоді з такою назвою відбувся нещодавно в бібліотеці-філії №6.                                                                                    

 

                                      

   Захід був присвячений 100-річчю подій Української революції 1917-1921р.р. Молоді гості вечору погоджувалися, що їм теж варто знати помилки минулого і їх ураховувати сьогодні. Адже історія має схильність повторюватися.  Говорили про це, роздивляючись нову книжкову виставку по темі заходу.

 

 

        З великою увагою слухали  інформацію Капустян Г.Т. на тему : «Україна : доба війн і революцій 1917-1921р.р.» Цікавою була розповідь про ІІІ і ІУ Універсали і створення  УНР, про Центральну Раду і Холодноярську республіку  із 22 сіл.

 

 

             Окремо, Ганна Тимофіївна торкнулася інформації   про очільників політичних подій тих  буремних часів – Нестора Махна, Павла Скоропадського,Михайла Грушевського, Володимира Винниченка, родину Чучупак.

              Оскільки слухачі були ровесниками героїв Крут, то ж згадали і про століття цього бою,  коли молоді студенти захищали Київ від більшовицько-го війська.

               А далі підійшли до подій сьогоднішніх днів – війну  на Донбасі. І естафету перейняли члени Спілки літераторів «Славутич» - Таїсія Цибульська і Людмила Снітко.

 

                Від пані Таїсії гостям  заходу було цікаво дізнатися про створення збірок «Осінь у камуфляжі» та «Він. Вона і війна», як розповсюджували ці збірки серед воїнів АТО, щоб підняти їх бойовий дух. Таїсія Валентинівна познайомила присутніх зі своєю збіркою поезій «Дорога до тебе» та прочитала свої вірші : «Хороша людина», «Я хочу забути».

 


                 Читачі нашої бібліотеки отримали у подарунок від Таїсії Цибульської дві збірки -  «Дорога до тебе» та «Огні горять», за що щиро вдячні нашій поетесі. Людмила Снітко теж подарувала свою збірку поезій іпрози, що має назву : «Жити, щоби любити», а відвідувачі заходу із задоволенням слухали її вірші : «Українському солдату на схід», та «Україна дарована богом», творчу біографію і її роздуми про війну на сході.

                   Закінчили захід вірою в майбутнє  нашої держави:

                                «… що довгожданна мить

                                  Прийде для тебе і твого народу

                                  Що ти розквітнеш! Матимеш свободу!

                                  Що будеш рівна між держав великих!

                                   А вороги … Нехай їх знає лихо…

                                   Вони пощезнуть, кануть в небуття…

                                    І буде воля і нове життя…»

 

Коментарі: Залишити коментар
 
X